ERASMUS Würzburgban

ERASMUS Würzburgban

2015.09.04

Hétköznapok kialakulása

2015. szeptember 05. - dandartabornok

Első normális órára menetel. A hublandi menza. Elvesztegetett 90 perc.

Ma van az első alkalom hogy rendesen kell bemenni órára, és nagyjából sejtem is hogy mi lesz ott. Rendesen felkeltem, reggeli, és még szendvicseket is csináltam magamnak. Fura mert olyan mintha már így lennék egy ideje, közben ez lesz az első "normális" nap. 8:20-ra beszéltük meg Georgedzsal hogy találkozunk, de amikor tegnap már a negyedik feles pálinkáját itta, tudtam hogy esélye sincs felkelni. A reggeli busz valami hihetetlenül tömött volt, igazi szardellásdoboz. Az órán a tegnapi anyagot folytattuk, hímnem, semlegesnem, és a végén volt egy kicsit "Experiment", tulajdonképpen az eddigiek gyakorlatban. 100 ismeretlen (és eléggé hülye) szó, és találjuk a ki az névelőt. Tök jól ment, tényleg hasznos az anyag amit leadott. Lehet hogy ezek a németek tudnak valamit. Az óra után kipróbáltam a hublandi menzát.20150904_133931.jpg

Óriási a hely, kicsit szocreál hangulata van, de kis apró dolgok hangulatossá teszik a helyet. De a pénztáros nénik messze nem olyan menők mint a studentenhausnál, tényleg ilyen igazi savanyú németek. A kaja sem volt olyan jó, de elvileg minkét helyen ugyan azt adják. De maradok a studentenhausosnál, úgyis szeptember 25-ig kell csak a hublandi campusra járnom. Ezek után hazajöttem, és végre megvolt az első olyan napom amikor nem kellett ügyintéznem. A délután nagyon nyugisan telt, beállítgattam még néhány dolgot a gépen, utolértem magam a bloggal.

20150904_133754.jpg

Este hárman magyarok (én, Bálint és Boldizsár) megnéztük a meccset (rohadtul nem érte meg, 90 perc mínusz az életünkből), majd a többiek után mentünk a Marktplatzra, a borfesztiválra. Ott valami hihetetlen mennyiségű ember volt, ülőhelyet szinte nem lehetett találni, mi is csak azért tudtunk leülni, mert Christianék foglaltak nekünk. Olyan 1 körül jöttünk el onnan, akkor már úgy kezdett oszlani a tömeg, meg kezdtek elpakolni. Az amerikaiak enni akartak egy kicsit úgyhogy bementek egy mekdöncibe (persze emiatt kaptak is egy kicsit mindenkitől :D, hazai pálya, elvonási tünetek, stb.) Ezek után hazakúsztunk és mindenki visszament a szobájába.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniwuerzburgban.blog.hu/api/trackback/id/tr747762412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flpmt 2015.09.05. 21:14:46

a reggeli busz volt olyan tömött, mint a reggeli troli a Kossuth felé? :)

dandartabornok 2015.09.06. 10:51:20

@flpmt: kicsit jobban, mert a buszokon nincs hátsó ajtó, csak elől meg középen, és mivel elől csak felszállni lehet, így mindig ki-be kellett járkálni minden megállónál
süti beállítások módosítása