ERASMUS Würzburgban

ERASMUS Würzburgban

2015.09.07

Az adminisztráció vége

2015. szeptember 07. - dandartabornok

Az adminisztráció vége. Sok kép. Spanyolok.

Ma előreláthatólag végre véget ér az adminisztrációval kapcsolatos összes hülyeség. Ehhez fel is akartam kelni korán, ami majdnem összejött. Gyors müzli után (mert a tejnek el kell fogynia, 10-e van ráírva) felmentem a hublandi campusra átvenni a friss würzburgi diákomat. Megint rákérdeztem, hogy hol lehetne itt úszni, de még a tutorcsaj is azt mondta, hogy ő is szeretne, de egyszerűen nincs jó hely. Az itteni eduroamot (a campus wifije) még mindig nem sikerült megoldanom, de még van ötletem.20150907_091305.jpgEzek után azt terveztem, hogy lesétálok a hegyről, hogy ne kelljen buszjegyet fogyasztanom, és útközben veszek egy kis zsömlét. Így a campus melletti tegutban vettem 5 zsemlét meg 6 üveg sört. Csak a legszükségesebbeket. Mert amikor még itt voltak apáék 6 doboz Löwenbraut vettünk, de 4 valahogy "eltűnt". Ajándék a sörök mellé:20150907_130240.jpgA lejövetel után elpakoltam a vett dolgokat, megnéztem hogy hova is kell mennem (mert új feladat lett a kártya aktiválása), és felvettem az otthoni tárgyakat, talán a legsimábban eddigi egyetemi karrierem során. Ezek után volt az indulás 2.0. Bementem a régi egyetemre, ami most már a jogi kar helye.

 

 

 

Itt viszonylag gyorsan végeztem, közben kedélyesen elbeszélgettem a nőkkel az irodában. Érdekes módon itt nem kell az előadásokra online bejelentkezni, hanem csak be kell járni, és majd ott kell a tanárnál vizsgára jelentkezni. Megkérdeztem, hogy ez miért így van, azt mondták, hogy túl sok hallgató van, hogy a rendszer hatékonyan működhessen (most rád nézek Neptun). Aláírás után kártyaaktiválás, az új egyetem épületében a Sanderringen. Flottul ment, gépbe kártya be, gépből kártya ki, annyi. Itt eszembe jutott valami, amit csak holnap tudok kipróbálni, majd akkor megírom.

Ezek után irány a Studentenhaus, a Studentenwerk főhadiszállása. Bementem egy kisebb félreértés után (és mondtam hogy nincs még pénz a számlámon, a nő meg nem akarta érteni, de miután full elölről elmondtam, már jó lett) lementem a főpénztárba befizetni, de onnan elküldtek a közeli Sparkasséba, hogy váltsam fel a pénzt, mert nem tudnak visszaadni. Hogymi?! Pénz nélküli főpénztár. Menő. Elmentem felváltottam, befizettem, megvan. Minden adminisztratív dologgal megvagyok. Meg kell hagyni, rohadt jó érzés. Menzáztam is ott, és a menzáról még adós voltam képekkel:

20150907_122243.jpg

20150907_122253.jpg

A fenti a forgó tálcabeadó, óramutató járásával ellentétes irányba mozog, nagyon menő.

A menza után otthon annyira unatkoztam, hogy megcsináltam a házit. Az estére elvileg egy erasmusos partyra mentünk volna, de miután Bálint előrement, és nem igazán volt ott ember, érdeklődés hiányában elmaradt. A pingpongteremben kezdtünk el valamit, de miután egyre több és több spanyol anyanyelvű ember jött be, a végén nem tudtunk semmit se csinálni, mert az összes egyszerre ordibált spanyolul, még magunkat se hallottuk. Ők aztán mentek tovább valahova, de miután pl. Georgedzsal úgy se tudtam beszélni, hogy full közelről mondtam neki a dolgokat, mi inkább kihagytuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniwuerzburgban.blog.hu/api/trackback/id/tr147767262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flpmt 2015.09.07. 16:49:27

"túl sok hallgató van, hogy a rendszer hatékonyan működhessen (most rád nézek Neptun)" hehe :D :D

aprópopó, a képeket nem tudod elforgatva felrakni? téháiksz :)

dandartabornok 2015.09.09. 14:54:57

@flpmt: az a gond hogy eléggé primitív ennek a felülete, de akkor mostmár csak vízszintes képeket csinálok, azokat nem rontja el
süti beállítások módosítása